Makalelerin , yada benzeri textlerin içerisinde tıklanabilir metinlere anchor text denir. Anchor text kullanımı oldukça fazladır. Google anchor textleri bağlantının gittiği sayfanın ne hakkında ne anlatmak istediğini bu şekilde anlayabiliyor.
Kullandığınız bağlantı metni içindeki anahtar kelime, arama motoruna hangi web sitesi ile ilgili olduğunu söyler.
Site içindeki kullanımı ise; Menü, Breadcrump,blog Site dışındaki kullanımı: Doğal olan yada doğal olmayan.
Money(para) Keyword (Hedek anahtar Kelime)
Sıralamada yükselmesi istenen kelimenin birebir aynısının kullanılmasıdır. Genellikle aranma hacmi büyük olan kelimeler seçilir. Örnek: Bu “bayan ayakkabı “modellini bizden satın alabilirsiniz. Organik bir hedef sayfasına hitap edilen tüm kelimeler bu gruba girer yalnızca, arama hacmi büyük olanlar kastedilir.
Branded (Marka) Keyword
Genelikle anasayfa linkleneceği zaman marka kelimeleri çokca kullanılabilir. Bu anchor text örnek verecek olursak, bu ayakkabıları en uygun flo.com.tr den alabilirsiniz. Şöyle ki domain adı ne ise, onu belirterek bir anchor text oluşturabilirsiniz. Buda doğal olarak domain.com kelimeleri branded keywordlere girmektedir.
Generic (Jenerik) Keyword
Özel bir anlam ifade etmese de linkleme yaparken önemli ölcüde kullanılan keywordlerdir. Yani başka bir anlam içermemektedir. Örnek verecek olursak, Detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz, Ürünleri incelemek için hemen tıklayın, gibi varyasyonları vardır.
Compound (Bileşik) Keyword
Bradded ile hedef anahtar kelimelerinin birleşimi diyebiliriz. Buna en yakın örnek verecek olursak, flo.com.tr de Spor Ayakkabı kategorisinde bu ürünü bulabilirsin. gibi varyasyonlar ile çoğaltıla bilinir.
Pharese(İfade)Keyword
Anahtar kelimeyi içeren daha uzun bir kelime öbeği yada cümle olabilir. Bunun kullanımı ise, direk anhor text kelimesinin cümle olarak belirtilmesidir. Örneğin, r10.net üzerinde SEO Hizmetleri kategorisine göz atabilirsiniz. Aynı zamanda r10.net‘in makale kategorisinde birçok farklı şekilde makale yazabilirsiniz
Naked (Yalın)URL
Aslında bu Anchor text, marka keyword çeşidi gibi olsa da, direk olarak url link yapısını verdiği için biraz ayrılmaktadır.Aslında buna Çıplak URL’de denilebilir. Bunlara örnek verirsek, Türkiye’nin en büyük Webmaster forumu olan r10.net e üye olmadın mı? yada https://www.r10.net/google-adsense/ kategorisinde adsense hakkında detaylı bilgiya ulaşabilirsin.
No text Anhor
Anhor text içerisinde metin bulunmadığı durumlarda bu şekilde adlandırılır. Bu anhor text görsellerde link alındığında yada a href etiketinin kelime kısmının boş bırakıldığında gerçekleşir. Genelde görsellerde alt=”görsel adı” olarak kullanılır, href bağlantılarında ise title=”kelime” şeklinde kullanılabilinir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN